PCOK Intranet:
Raad v. Beheer | Directies | Personeel | GMR

Eén telefoontje is blijkbaar genoeg…

23 maart 2017
Vorige week werd het bestuur van de stg. PCOK onaangenaam verrast door de mededeling van de gemeente Katwijk (op basis van een capaciteitsbehoefte-onderzoek) om de gymzaal van de Parklaan uit de totaalcapaciteit te onttrekken.
Het capaciteitsbehoefte- onderzoek zou leiden tot een voorgenomen besluit van het college. Deze week werd pijnlijk duidelijk dat het college het besluit al genomen heeft, zonder daarover met de het stichtingsbestuur als belanghebbende te hebben gesproken. Een telefonische mededeling lijkt de gemeente wel goed genoeg te vinden.

Dat met dit besluit de Christelijke Opleidingsschool geconfronteerd wordt met lestijdverlies  of een onveilige verkeerssituatie voor fietsende leerlingen doet kennelijk niet ter zake. Dat de stg. PCOK al lang met de gemeente in gesprek is over nieuwbouw (inclusief een inpandige gymzaal) is kennelijk ook niet meer van belang. Daarover zwijgt men in alle talen.
Wat enorm stoort is de  houding; kennelijk is er niemand geweest die gedacht heeft: “Zouden er nog onderwijsinhoudelijke - of veiligheidsaspecten in deze besluitvorming een rol kunnen spelen voor de leerlingen? Zouden we niet met de stichting PCOK het gesprek aan moeten gaan…?” Financiële overwegingen en de belangen van andere partijen zijn kennelijk veel meer waard dan het onderwijs aan en de veiligheid van 425 leerlingen.

Maar: we weten het goed gemaakt: nadat de gymzaal is gesloopt, kan de grond gemakkelijk toegevoegd worden aan het speelplein van de C.O.S. Dat geeft de gemeente een mooie mogelijkheid om een prachtig gebouw neer te zetten die voldoet aan alle hedendaagse onderwijskundige eisen, mét een inpandige gymzaal. Daar zou de gemeente Katwijk de leerlingen, hun ouders en onze leerkrachten weer enorm blij mee maken.
Wordt vervolgd dus!
 
PrintPagina printen
Vertel een vriendDoorsturen
Deel deze pagina:

Actueel

14 MARDit E-zine (elektronisch magazine) zal 4 á 5 keer per jaar op de website van de Stichting PROHLES...
01 FEBDe PO-Raad verkondigt deze boodschap vandaag, 30 januari 2018, in het Algemeen Dagblad en diverse...
30 OCTHet onderzoek naar de fusie van de twee grote christelijke basisschoolbesturen in Katwijk is...
Bekijk al het nieuws