PCOK Intranet:
Raad v. Beheer | Directies | Personeel | GMR

Onderwijsorganisaties in de regio Duin- en Bollenstreek werken samen aan een antwoord op de vervangingsproblematiek.

29 november 2016
De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) zorgt voor vervangingsproblemen in het primair onderwijs. Invalleerkrachten moeten na maximaal 6 contracten een vast contract aangeboden krijgen. Dat is voor veel besturen niet betaalbaar.
Zeker in tijden van griep hebben scholen vaak gedurende een korte tijd een invaller nodig. Door de WWZ moeten besturen registreren  welke invallers al 6 keer hebben gewerkt binnen de organisatie. Daarna volgt dan voor een invaller een verplichte wachttijd van 6 maanden. Dat is voor veel invallers erg onaantrekkelijk, waardoor ze korte invalbeurten, van n of twee dagen niet meer accepteren. Schoolbesturen hebben moeite om invallers aan te trekken.
Voor beide partijen is dat een onacceptabele situatie.

De schoolbesturen in de regio Duin en Bollenstreek (lopend van Katwijk tot Hillegom en van Voorhout tot Noordwijk) hebben de handen in elkaar geslagen. Door samen te werken kunnen  invallers in de regio gemakkelijker geplaatst worden bij verschillende besturen, zodat er meer werkgelegenheid is. Schoolbesturen hebben zich verplicht om ongeveer 4 % van hun totaal aan personeelsbezetting bovenformatief (dus extra) aan te trekken om de vervanging van zieke leerkrachten goed te regelen. Deze personeelsleden krijgen een vaste aanstelling  en worden als eerste ingezet bij ziektevervanging. Ze hebben dus geen eigen klas, maar vallen in op alle scholen binnen de eigen organisatie en in de regio. Scholen kunnen dus gemakkelijk hun vervangingspersoneel  uitwisselen. De registratie van de invalbeurten en de onderlinge afspraken ligt in handen van IPPON. Deze organisatie heeft veel ervaring met de organisatie van deze invalpools.Op het kantoor van de stichting voor Openbaar Basisonderwijs in de Duin- en Bollenstreek in Noordwijk is op 28 november het convenant getekend. De stichting PCOK werkt daarin samen met  de stichting PCPO Duin- en Bollenstreek, de Vereniging voor PCBO te Rijnsburg, De Sophiastichting, De Noordwijkse School en de stichting OBODB.
De volledige tekst van het convenant vindt u hier.
 
PrintPagina printen
Vertel een vriendDoorsturen
Deel deze pagina:

Actueel

14 MARDit E-zine (elektronisch magazine) zal 4 5 keer per jaar op de website van de Stichting PROHLES...
01 FEBDe PO-Raad verkondigt deze boodschap vandaag, 30 januari 2018, in het Algemeen Dagblad en diverse...
30 OCTHet onderzoek naar de fusie van de twee grote christelijke basisschoolbesturen in Katwijk is...
Bekijk al het nieuws