PCOK Intranet:
Raad v. Beheer | Directies | Personeel | GMR

Christelijke Opleidingsschool maakt kennis met gehandicaptensport

21 april 2015
De leerlingen van de groepen 8 van de COS hadden vrijdag een bijzondere gymles. Ze konden zelf ervaren hoe het is om te rijden en te sporten in een rolstoel.

Peter Bernhart, voorlichter, gaf de klas in totaal drie uur les. Aangepast sporten…wat is dat?, met als doel de kinderen voor te lichten over het thema leven en sporten met een handicap.
 


 

Bernhart is ervaringsdeskundige: hij verloor 32 jaar geleden zijn been en heeft als handbiker veel marathons gewonnen. Zijn eerste marathon was die van Rotterdam, die hij deed vier maanden na de amputatie. Hij was de allerlaatste die finishte maar dat certificaat hangt nog steeds in het zicht. Op dat moment besefte hij dat dat hij nog wel degelijk dingen kon bereiken. Het was zijn mooiste overwinning.

Bernhart liet de kinderen filmpjes zien over verschillende soorten sport met beperkingen. En ook mochten ze hem vragen stellen.

Daarna vertrok de groep naar de gymzaal waar twaalf rolstoelen tevoorschijn kwamen. Het viel niet mee voor de kinderen toen ze het rijden in een rolstoel mochten uitproberen.

Toen iedereen er een beetje handigheid in had, kwamen er opdrachten en wedstrijden. Behendigheid, estafette en rolstoelbasketbal. De kinderen deden super enthousiast mee. 

Ze hebben deze gymles als heel waardevol ervaren.

Ze hebben geleerd dat je, als je enthousiast bent, niet meer aan je beperking denkt en beslist niet ongelukkig hoeft te zijn.

PrintPagina printen
Vertel een vriendDoorsturen
Deel deze pagina:

Actueel

14 MARDit E-zine (elektronisch magazine) zal 4 á 5 keer per jaar op de website van de Stichting PROHLES...
01 FEBDe PO-Raad verkondigt deze boodschap vandaag, 30 januari 2018, in het Algemeen Dagblad en diverse...
30 OCTHet onderzoek naar de fusie van de twee grote christelijke basisschoolbesturen in Katwijk is...
Bekijk al het nieuws