PCOK Intranet:
Raad v. Beheer | Directies | Personeel | GMR

Marnixschool spaart voor Compassion

15 januari 2015
Elke maandagmorgen deponeren de leerlingen van de Marnixsschool wat geld in ’het potje voor de zending’. De afgelopen drie maanden spaarden de kinderen een bedrag bij elkaar voor oud-leerling Marleen van der Marel. Marleen vertrekt in mei naar Kenia om deel te nemen aan de halve marathon van de muskathlon.
Van de deelnemers wordt niet alleen een sportieve prestatie verwacht, maar ook een geldbedrag van tienduizend euro, dat geheel ten goede komt aan Compassion. Deze organisatie helpt kwetsbare kinderen in armoedegebieden door onderwijs, aanvullende voeding, medische en geestelijke zorg te geven. Marleen verzorgde in elke klas een presentatie over de omstandigheden waarin kinderen in o.a. Kenia leven. Ze ontvingen tevens een informatieboekje. Zo kregen de leerlingen een beeld waaraan hun zendingsgeld wordt besteed en werd duidelijk gemaakt dat het niet voor alle kinderen in deze wereld vanzelfsprekend is dat zij naar school kunnen gaan, elke dag te eten hebben of toegang tot de medische zorg. Het gespaarde zendingsgeld kan voor de kinderen in armoedegebieden het verschil maken.
Gisteren werd bekend hoeveel de leerlingen van de Marnixschool bijeen hadden verzameld. Uit handen van directeur R. Hartvelt ontving Marleen een cheque ter waarde van € 700,00. Een prachtig bedrag. De thermometer steeg daarmee tot ruim boven de zesduizend euro.
In de komende maanden zal Marleen alle zeilen moeten bijzetten om de resterende vierduizend euro bij elkaar te krijgen. Dat doet zij o.a. door de verkoop van perssinaasappels (€ 20,– per doos). Samen met haar vriendin Jeannette de Mooij, die ook deelneemt aan de muskathlon, organiseert ze op zaterdagen high tea-middagen (€ 25,– p.p., minimaal vier personen) en welness-avonden (€ 50,– p.p., minimaal vier personen). Daarvoor kan men reserveren  via marleenvdmarel@hotmail.com, telefoon 06-24269131 of jeannettemooij@outlook.com, telefoon 06-40479739. Geld doneren kan op  http://www.muskathlon.nl/deelnemers/401/marleen-van-der-marel.
Wilt u zelf een kind sponsoren, dan kunt u via de mail of telefoon contact opnemen met Marleen. Zij geeft graag de gewenste informatie. En voor elk kind dat door bemiddeling van haar wordt gesponsord, stijgt de thermometer met duizend euro. Via www.compassion.nl/muskathlon kan men zich aanmelden voor het sponsoren van een kind. Vermeld dan de naam van Marleen van der Marel, zodat duizend euro op haar conto wordt bijgeschreven. Op genoemde site wordt meer informatie gegeven.
 
PrintPagina printen
Vertel een vriendDoorsturen
Deel deze pagina:

Actueel

14 MARDit E-zine (elektronisch magazine) zal 4 á 5 keer per jaar op de website van de Stichting PROHLES...
01 FEBDe PO-Raad verkondigt deze boodschap vandaag, 30 januari 2018, in het Algemeen Dagblad en diverse...
30 OCTHet onderzoek naar de fusie van de twee grote christelijke basisschoolbesturen in Katwijk is...
Bekijk al het nieuws