PCOK Intranet:
Raad v. Beheer | Directies | Personeel | GMR

Bestuursakkoord en begroting Onderwijs definitief EN aandacht voor de ambitie binnen de stichting PCOK

18 september 2014
De Po-Raad (de sectorraad voor het primair onderwijs) heeft met onze staatsecretaris Sander Dekker (Min. O, C en W) een bestuursakkoord gesloten. Dit akkoord gaat in op de school van 2020. De basisscholen zullen zich in de komende 5 jaren extra onder andere aandacht gaan geven aan ICT in het onderwijs, aan de ontwikkeling van de (hoog)begaafde leerling, de vaardigheden van de leerkrachten en aan de kwaliteitszorg.
Dit zijn ook themaís die volop binnen de stichting PCOK aan bod komen. De werkgroep ICT, onder voorzitterschap van de heer Maarten Pronk (adjunct-directeur van de Christelijke Opleidingsschool) zal binnenkort het eindrapport presenteren. Daarnaast is de werkgroep Begaafdheid, onder voorzitterschap van dhr. Rene Hartvelt (dir. Marnixschool) onlangs van start gegaan met het ontwikkelen van een beleidsplan en een goed aanbod voor deze doelgroep.

Voorbereidingen zijn gestart om een medewerker aan te trekken die zich specifiek gaat bezighouden met de kwaliteitszorg van de scholen. Alle scholen van onze stichting hebben een basis-arrangement. Daarmee is aangetoond dat het onderwijs goed op orde is. Dat willen we zo houden, maar onze ambitie rijkt verder. We willen graag boven het landelijk niveau uitstijgen. Daarom is een  extra impuls in de kwaliteitszorg belangrijk.

De themaís die de PO-Raad in het bestuursakkoord heeft vastgelegd, komen dus goed overeen met de ontwikkelingen binnen de stichting. Wil u meer lezen over het bestuursakkoord en de financiŽle middelen die daarmee gemoeid zijn: volg dan onderstaande links.
 
 

 
 
 
Bestuursakkoord PO
 
Overzicht financiŽle consequenties
 

 
 

 

PrintPagina printen
Vertel een vriendDoorsturen
Deel deze pagina:

Actueel

14 MARDit E-zine (elektronisch magazine) zal 4 Š 5 keer per jaar op de website van de Stichting PROHLES...
01 FEBDe PO-Raad verkondigt deze boodschap vandaag, 30 januari 2018, in het Algemeen Dagblad en diverse...
30 OCTHet onderzoek naar de fusie van de twee grote christelijke basisschoolbesturen in Katwijk is...
Bekijk al het nieuws